The Painted Bird (2019)

Tijdens de Tweede Wereldoorlog komt een Joodse jongen in Oost-Europa alleen te staan wanneer zijn pleegmoeder overlijdt. Geteisterd door honger en kou trekt het kind mishandeld en weggejaagd door de primitieve bevolking van dorp tot dorp. Ondertussen is hij getuige van het angstaanjagende geweld van de brute Russische en Duitse soldaten. Tegen het einde van de oorlog hebben de zware jaren hun sporen op de jongen achtergelaten en is hij voorgoed veranderd.

Verfilming van het boek The Painted Bird van Jerzy Kosiński.

details

7GTIMDb 7.410 169 minuten

recensies The Painted Bird

De Filmkrant De Volkskrant Trouw NRC

kijk The Painted Bird online

Picl Pathe Thuis
The Painted Bird poster van The Painted Bird cast & crew

kijkwijzer The Painted Bird

7GT

IMDb The Painted Bird

IMDb 7.410

cast & crew The Painted Bird

regisseur

Václav Marhoul

acteurs

Stellan Skarsgard, Harvey Keitel, Udo Kier, Barry Pepper, Julian Sands en Petr Kotlár

distributeur

September Film Distribution

details The Painted Bird

in première op

15-10-2020

genre

drama

jaar

2019

speelduur

169 minuten

The Painted Bird draait momenteel niet in de bioscoop

Dit is de bioscoopagenda van de film The Painted Bird.

Op deze filmsite zie je de filmagenda van de film The Painted Bird. Hier zie je waar en wanneer The Painted Bird in Nederland draait, wordt verwacht of in premiere gaat.

In dit filmoverzicht worden de bioscooptijden van de film The Painted Bird uit 2019 getoond. Ook zie je in welke bioscopen The Painted Bird wordt vertoond.

Voor de bioscoop tijden/vertoningen in de Nederlandse bioscopen of filmtheaters waar de film The Painted Bird draait kan je bij steden en bioscopen kijken. Als je de film The Painted Bird wilt zien, kijk dan bij de volgende steden:

De film The Painted Bird draait in deze bioscopen:

De recensies van de film The Painted Bird staan hierboven. Als je een recensie of een review wilt lezen, dan kan je er op klikken. De recensies die Filmladder weergeeft komen uit De Filmkrant, De Volkskrant, Trouw en NRC. Ook de IMDB score/rating van de film The Painted Bird wordt getoond.

Bekijk ook de trailer van de film The Painted Bird!

Als je kaartjes wilt kopen voor de film The Painted Bird, klik dan in deze biosagenda bij de bioscopen op de blauw gekleurde tijden of het blauwe ticket om naar de kassa van de bios te gaan. Op deze wijze kan je online tickets voor de film The Painted Bird kopen/reserveren.

De filmtijden van de film The Painted Bird verschijnen ook in het bioscoopoverzicht dat je ziet bij - in de buurt -, daar zie je de speeltijden gesorteerd op afstand en tijd.

Lees hier ook de synopsis/verhaal van de film The Painted Bird. Ook de kijkwijzer/vanaf welke aanbevolen leeftijd van de film The Painted Bird wordt in deze bioscoopagenda getoond. De cast van de film The Painted Bird en de regisseur van de film The Painted Bird worden ook vermeld. Ook de speelduur/duur van de film in minuten wordt getoond.

Sommige films kan je ook online kijken. Je kunt deze films streamen via video on demand (VOD), zodat je deze films thuis kan kijken. Verschillende streamingdiensten bieden online filmtitels aan.