Control (2007)

Biopic over Ian Curtis vanaf zijn jeugdige huwelijk met Debby Woodruff in 1975 tot aan zijn zelfmoord in 1980. In de tussenliggende jaren maakt hij als leadzanger van Joy Division de oprichting en opkomst van deze band mee. Hoe bekender de band wordt, hoe hoger de verwachtingen van het publiek komen te liggen. Daarnaast heeft Ian, soms zelfs tijdens een optreden, steeds vaker last van epileptische aanvallen, waarvoor hij medicijnen dient te gebruiken die zijn stemming er niet vrolijker op maken.

details

IMDb 7.710 120 minuten
Control poster van Control cast & crew

IMDb Control

IMDb 7.710

cast & crew Control

regisseur

Anton Corbijn

acteurs

Sam Riley, Samantha Morton, Alexandra Maria Lara, Joe Anderson, James Anthony Pearson, Harry Treadaway, Craig Parkinson, Toby Kebbell, Andrew Sheridan, Robert Shelly, Richard Bremmer, Tanya Myers, Martha Myers Lowe, Matthew McNulty, David Whittington, Margaret Jackman, Mary Jo Randle, Ben Naylor, John Cooper Clarke, James Fortune, Angus Addenbrooke, Nicola Harrison, June Alliss, George Newton, Mark Jardine, Herbert Grönemeyer, Paul Arlington, Tim Plester, Joanna Swain, Joseph Marshall, Laura Chambers, Eliot Otis Brown Walters, Monica Axelsson, Lotti Closs, Eady Williams, Anton Corbijn, Natalie Curtis en Nigel Harris

details Control

jaar

2007

speelduur

120 minuten

Control draait momenteel niet in de bioscoop

Dit is de bioscoopagenda van de film Control.

Op deze filmsite zie je de filmagenda van de film Control. Hier zie je waar en wanneer Control in Nederland draait, wordt verwacht of in premiere gaat.

In dit filmoverzicht worden de bioscooptijden van de film Control uit 2007 getoond. Ook zie je in welke bioscopen Control wordt vertoond.

Voor de bioscoop tijden/vertoningen in de Nederlandse bioscopen of filmtheaters waar de film Control draait kan je bij steden en bioscopen kijken. Als je de film Control wilt zien, kijk dan bij de volgende steden:

De film Control draait in deze bioscopen:

De recensies van de film Control staan hierboven. Als je een recensie of een review wilt lezen, dan kan je er op klikken. De recensies die Filmladder weergeeft komen uit . Ook de IMDB score/rating van de film Control wordt getoond.

Bekijk ook de trailer van de film Control!

Als je kaartjes wilt kopen voor de film Control, klik dan in deze biosagenda bij de bioscopen op de blauw gekleurde tijden of het blauwe ticket om naar de kassa van de bios te gaan. Op deze wijze kan je online tickets voor de film Control kopen/reserveren.

De filmtijden van de film Control verschijnen ook in het bioscoopoverzicht dat je ziet bij - in de buurt -, daar zie je de speeltijden gesorteerd op afstand en tijd.

Lees hier ook de synopsis/verhaal van de film Control. Ook de kijkwijzer/vanaf welke aanbevolen leeftijd van de film Control wordt in deze bioscoopagenda getoond. De cast van de film Control en de regisseur van de film Control worden ook vermeld. Ook de speelduur/duur van de film in minuten wordt getoond.

Sommige films kan je ook online kijken. Je kunt deze films streamen via video on demand (VOD), zodat je deze films thuis kan kijken. Verschillende streamingdiensten bieden online filmtitels aan.