The Real Charlie Chaplin (2021)

The Real Charlie Chaplin - still

Decennialang was hij de beroemdste man op aarde, voor wie enorme mensenmassa’s op de been kwamen. Bij velen vooral bekend als de komiek die de iconische zwerver The Tramp op het witte doek tot leven bracht en daarmee voor altijd vereenzelvigd werd. Hij wordt geroemd als groot filmmaker van legendarische films als The Kid, Modern Times en The Great Dictator die nog altijd veel zeggingskracht hebben. Maar wie was de mens achter deze geniale alleskunner?

Aan de hand van geënsceneerde beelden met nieuw ontdekte, authentieke audio-opnames van onder meer een interview van Chaplin met Life Magazine in 1966 en Chaplin’s persoonlijke archiefmateriaal, wordt Chaplin’s razendsnelle opkomst vanuit de sloppenwijken van Victoriaans Londen naar de hoogten van het supersterrendom in Hollywood geconstrueerd. Tot het moment dat hij op schandalige wijze uit de gratie viel en zijn gloriejaren in een heel ander daglicht kwamen te staan. Door zijn leven te spiegelen aan een caleidoscoop van nooit eerder gehoorde stemmen werpt de film nieuw licht op de vele kanten van een baanbrekend, controversieel en visionair artiest.

De film 'The Real Charlie Chaplin' is in de bioscoop te zien in Deventer en Amsterdam. Ga naar tijden & tickets voor de volledige bioscoopagenda van deze film of bekijk eerst de trailer van deze film.

details The Real Charlie Chaplin

3A
IMDb 7.3101098
114 minuten

recensies The Real Charlie Chaplin

De Filmkrant De Volkskrant Trouw NRC
The Real Charlie Chaplin - poster poster van The Real Charlie Chaplin

kijkwijzer The Real Charlie Chaplin

3A

IMDb The Real Charlie Chaplin

IMDb 7.3101098

cast & crew The Real Charlie Chaplin

regisseurs

Peter Middleton en James Spinney

stem

Pearl Mackie

details The Real Charlie Chaplin

in première op

07-07-2022

genre

documentaire

jaar

2021

speelduur

114 minuten