The Lion King (OV) (2019)

Simba adoreert zijn vader, koning Mufasa, en neemt zijn eigen koninklijke bestemming ter harte. Maar niet iedereen in het koninkrijk viert de komst van de nieuwe welp. Scar, Mufasa's broer, en voormalig erfgenaam van de troon, heeft zijn eigen plannen. De strijd om Pride Rock wordt geteisterd door verraad, tragedie en drama, wat uiteindelijk resulteert in Simba's verbanning. Met de hulp van een paar nieuwsgierige nieuwe vrienden zal Simba moeten uitzoeken hoe hij kan opgroeien en terugnemen wat hem rechtmatig toekomt.

details

9AIMDb 6.910 118 minuten

recensies The Lion King (OV)

De Volkskrant Het Parool

kijk The Lion King (OV) online

Pathe Thuis
The Lion King (OV) poster van The Lion King (OV) cast & crew

kijkwijzer The Lion King (OV)

9A

IMDb The Lion King (OV)

IMDb 6.910

cast & crew The Lion King (OV)

regisseur

Jon Favreau

stemmen

Donald Glover, Seth Rogen, Chiwetel Ejiofor, Billy Eichner, James Earl Jones, Beyoncé Knowles, Keegan-Michael Key, Alfre Woodard, John Kani, John Oliver, Florence Kasumba, Eric André, JD McCrary, Shahadi Wright Joseph en Beyoncé Knowles-Carter

scenario

producenten

Jon Favreau, Jeffrey Silver en Karen Gilchrist

distributeur

The Walt Disney Company Benelux

details The Lion King (OV)

in première op

17-07-2019

genres

actie, avontuur, familiefilm en animatie

jaar

2019

taal

Originele versie

speelduur

118 minuten

Dit is de bioscoopagenda van de film The Lion King (OV).

Op deze filmsite zie je de filmagenda van de film The Lion King (OV). Hier zie je waar en wanneer The Lion King (OV) in Nederland draait, wordt verwacht of in premiere gaat.

In dit filmoverzicht worden de bioscooptijden van de film The Lion King (OV) uit 2019 getoond. Ook zie je in welke bioscopen The Lion King (OV) wordt vertoond.

Voor de bioscoop tijden/vertoningen in de Nederlandse bioscopen of filmtheaters waar de film The Lion King (OV) draait kan je bij steden en bioscopen kijken. Als je de film The Lion King (OV) wilt zien, kijk dan bij de volgende steden: Amsterdam

De film The Lion King (OV) draait in deze bioscopen: Pathé Arena

De recensies van de film The Lion King (OV) staan hierboven. Als je een recensie of een review wilt lezen, dan kan je er op klikken. De recensies die Filmladder weergeeft komen uit De Volkskrant en Het Parool. Ook de IMDB score/rating van de film The Lion King (OV) wordt getoond.

Bekijk ook de trailer van de film The Lion King (OV)!

Als je kaartjes wilt kopen voor de film The Lion King (OV), klik dan in deze biosagenda bij de bioscopen op de blauw gekleurde tijden of het blauwe ticket om naar de kassa van de bios te gaan. Op deze wijze kan je online tickets voor de film The Lion King (OV) kopen/reserveren.

De filmtijden van de film The Lion King (OV) verschijnen ook in het bioscoopoverzicht dat je ziet bij - in de buurt -, daar zie je de speeltijden gesorteerd op afstand en tijd.

Lees hier ook de synopsis/verhaal van de film The Lion King (OV). Ook de kijkwijzer/vanaf welke aanbevolen leeftijd van de film The Lion King (OV) wordt in deze bioscoopagenda getoond. De cast van de film The Lion King (OV) en de regisseur van de film The Lion King (OV) worden ook vermeld. Ook de speelduur/duur van de film in minuten wordt getoond.

Sommige films kan je ook online kijken. Je kunt deze films streamen via video on demand (VOD), zodat je deze films thuis kan kijken. Verschillende streamingdiensten bieden online filmtitels aan.