Prison for Profit (2019)

Documentaire; in 2001 werd de Mangaung-gevangenis in gebruik genomen, de eerste privaat gerunde penitentiaire inrichting van Zuid-Afrika. Als uitbater beloofde het beveiligingsbedrijf G4S, een Brits miljardenbedrijf, de meest humane behandeling en de beste faciliteiten voor drieduizend gevangenen, voor de laagste prijs uiteraard. Dat bleek al snel vooral verkooppraat. Via gelekte bewakingsvideo’s en getuigenissen van bewakers en voormalige gevangenen kwamen verhalen naar buiten over buitensporig geweld, verwaarlozing en onvoorstelbare martelpraktijken.

details

3AIMDb 6.810 83 minuten

recensies Prison for Profit

De Volkskrant NRC

kijk Prison for Profit online

Picl
Prison for Profit poster van Prison for Profit cast & crew

kijkwijzer Prison for Profit

3A

IMDb Prison for Profit

IMDb 6.810

cast & crew Prison for Profit

regisseurs

Ilse van Velzen en Femke van Velzen

acteurs

Jonathan Clays en Ruth Hopkins

producent

Femke en Ilse van Velzen

distributeur

Cinema Delicatessen

details Prison for Profit

in première op

15-10-2020

genre

documentaire

jaar

2019

speelduur

83 minuten

Prison for Profit draait momenteel niet in de bioscoop

Dit is de bioscoopagenda van de film Prison for Profit.

Op deze filmsite zie je de filmagenda van de film Prison for Profit. Hier zie je waar en wanneer Prison for Profit in Nederland draait, wordt verwacht of in premiere gaat.

In dit filmoverzicht worden de bioscooptijden van de film Prison for Profit uit 2019 getoond. Ook zie je in welke bioscopen Prison for Profit wordt vertoond.

Voor de bioscoop tijden/vertoningen in de Nederlandse bioscopen of filmtheaters waar de film Prison for Profit draait kan je bij steden en bioscopen kijken. Als je de film Prison for Profit wilt zien, kijk dan bij de volgende steden:

De film Prison for Profit draait in deze bioscopen:

De recensies van de film Prison for Profit staan hierboven. Als je een recensie of een review wilt lezen, dan kan je er op klikken. De recensies die Filmladder weergeeft komen uit De Volkskrant en NRC. Ook de IMDB score/rating van de film Prison for Profit wordt getoond.

Bekijk ook de trailer van de film Prison for Profit!

Als je kaartjes wilt kopen voor de film Prison for Profit, klik dan in deze biosagenda bij de bioscopen op de blauw gekleurde tijden of het blauwe ticket om naar de kassa van de bios te gaan. Op deze wijze kan je online tickets voor de film Prison for Profit kopen/reserveren.

De filmtijden van de film Prison for Profit verschijnen ook in het bioscoopoverzicht dat je ziet bij - in de buurt -, daar zie je de speeltijden gesorteerd op afstand en tijd.

Lees hier ook de synopsis/verhaal van de film Prison for Profit. Ook de kijkwijzer/vanaf welke aanbevolen leeftijd van de film Prison for Profit wordt in deze bioscoopagenda getoond. De cast van de film Prison for Profit en de regisseur van de film Prison for Profit worden ook vermeld. Ook de speelduur/duur van de film in minuten wordt getoond.

Sommige films kan je ook online kijken. Je kunt deze films streamen via video on demand (VOD), zodat je deze films thuis kan kijken. Verschillende streamingdiensten bieden online filmtitels aan.