Portrait de la jeune fille en feu (2019)

Op een afgelegen eiland bij Bretagne aan het einde van de achttiende eeuw, krijgt kunstenares Marianne de opdracht om het huwelijksportret van Heloïse te schilderen. De eigengereide Heloïse staat niet te springen om het huwelijk, dus maakt Marianne het portret zonder haar medeweten. Tijdens lange wandelingen aan de Franse kust observeert ze haar model uitvoerig. ‘s Nachts werkt Marianne stiekem aan het schilderij. In Heloïses laatste dagen van vrijheid, groeit de aantrekkingskracht tussen de twee vrouwen, totdat uiteindelijk de liefde ontvlamt.

details

3SIMDb 8.210 119 minuten

recensies Portrait de la jeune fille en feu

De Filmkrant De Volkskrant Trouw NRC De Groene Amsterdammer
Portrait de la jeune fille en feu poster van Portrait de la jeune fille en feu cast & crew

kijkwijzer Portrait de la jeune fille en feu

3S

IMDb Portrait de la jeune fille en feu

IMDb 8.210

cast & crew Portrait de la jeune fille en feu

regisseur

Céline Sciamma

acteurs

Adèle Haenel, Valeria Golino, Noémie Merlant en Luàna Bajrami

distributeur

Cinéart Nederland

details Portrait de la jeune fille en feu

in première op

17-10-2019

genre

drama

jaar

2019

speelduur

119 minuten

Dit is de biosagenda van de film Portrait de la jeune fille en feu.

Op deze filmsite zie je de filmagenda van de film Portrait de la jeune fille en feu.

In dit filmoverzicht worden de bioscooptijden van de film Portrait de la jeune fille en feu uit 2019 getoond.

Voor de bioscooptijden in de bioscopen of filmtheaters waar de film Portrait de la jeune fille en feu draait kan je bij steden en bioscopen kijken. Als je de film Portrait de la jeune fille en feu wilt zien, kijk dan bij de volgende steden: Amsterdam, Middelburg en Panningen

De film Portrait de la jeune fille en feu draait in deze bioscopen: Cinema Middelburg, DOK6 Cinema en LAB111

De recensies van de film Portrait de la jeune fille en feu staan hierboven. Als je een recensie of een review wilt lezen, dan kan je er op klikken. De recensies die Filmladder weergeeft komen uit De Filmkrant, De Volkskrant, Trouw, NRC en De Groene Amsterdammer. Ook de IMDB score van de film Portrait de la jeune fille en feu wordt getoond.

Bekijk ook de trailer van de film Portrait de la jeune fille en feu!

Als je kaartjes wilt kopen voor de film Portrait de la jeune fille en feu, klik dan in deze biosagenda bij de bioscopen op de blauw gekleurde tijden of het blauwe ticket om naar de kassa van de bioscoop te gaan. Op deze wijze kan je online tickets voor de film Portrait de la jeune fille en feu kopen.

De filmtijden van de film Portrait de la jeune fille en feu verschijnen ook in het bioscoopoverzicht dat je ziet bij - in de buurt -, daar zie je de speeltijden gesorteerd op afstand en tijd.

Lees hier ook de synopsis van de film Portrait de la jeune fille en feu. Ook de kijkwijzer van de film Portrait de la jeune fille en feu wordt in deze bioscoopagenda getoond. De cast van de film Portrait de la jeune fille en feu en de regisseur van de film Portrait de la jeune fille en feu worden ook vermeld.