Nureyev (2018)

Documentaire over het leven van Rudolf Nureyev, één van de beroemdste balletdansers ter wereld, die uitgroeide tot een popcultuur icoon van zijn tijd. De film bestrijkt de periode vanaf het begin van zijn carrière tot aan het moment dat hij vanuit de Sovjet-Unie overliep naar het westen. Nureyev portretteert niet alleen de danser maar geeft ook een tijdsbeeld waarin de Koude Oorlog op zijn hoogtepunt was, een periode waarin Rudolf Nureyev uitgroeide tot een cultureel fenomeen.

recensies Nureyev

De Filmkrant De Volkskrant
Nureyev poster van Nureyev

beoordelingen Nureyev

9A

IMDb 6.910

cast & crew Nureyev

regisseurs

David Morris en Jacqui Morris

acteurs

Siân Phillips, Dick Cavett, Margot Fonteyn, Richard Avedon, Dana Fouras, Illya Koltobskoy, Jordan Kennedy, Marlon Dino, Lucia Lacarra, Maria Dudenko, Daria Kostritsa, Tetiana Tretyak, Danil Bondarev, Aysa Malliphant, Faith Prendergast, Ilya Vashenko, Adam Kirkham, Leon Poulton, Sasha Sabybin, Isla Malliphant, Grace Jabbari, Maria Fonseca en Rimma Onatskaya

distributeur

Periscoop Film

details Nureyev

in première op

30-05-2019

genre

documentaire

jaar

2018

speelduur

109 minuten

Cinema De Balie

Cinema De Balie

vandaag za 18:45
morgen zo ...
maandag ma ...
dinsdag di 14:30
19:00
woensdag wo 14:30
donderdag do ...
vrijdag vr ...
The Movies

The Movies

vandaag za ...
morgen zo 11:00
maandag ma 14:10
dinsdag di 14:10
woensdag wo 14:10
donderdag do ...
vrijdag vr ...
Dit is de biosagenda van de film Nureyev.

Op deze plaats worden de bioscooptijden van de film Nureyev getoond.

De je film Nureyev wilt zien, kijk dan bij de volgende steden: Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven, Bergen, Hilversum en Nijmegen

Voor de bioscooptijden in de bioscopen waar de film Nureyev draait kan je ook bij deze steden kijken.

De recensies van de film Nureyev staan hierboven. Als je een recensie wilt lezen dan kan je er op klikken.

Bekijk ook de trailer van de film Nureyev!

Als je kaartjes wilt kopen voor de film Nureyev, klik dan bij de bioscopen op de blauw gekleurde tijden of het ticket-symbool om naar de kassa van de bioscoop te gaan.

De filmtijden van de film Nureyev verschijnen ook in het overzicht dat je ziet bij -in de buurt-, daar zie je de bioscooptijden gesorteerd op afstand en tijd.

Klik hier voor de synopsis van de film Nureyev

De film Nureyev in de volgende steden in de bioscoop te zien: Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven, Bergen, Hilversum en Nijmegen.

Als je kaartjes wilt kopen voor de film Nureyev, klik dan bij de bioscopen op de blauw gekleurde tijden of het ticket-symbool om naar de kassa van de bioscoop te gaan.