Nureyev (2018)

Documentaire over het leven van Rudolf Nureyev, één van de beroemdste balletdansers ter wereld, die uitgroeide tot een popcultuur icoon van zijn tijd. De film bestrijkt de periode vanaf het begin van zijn carrière tot aan het moment dat hij vanuit de Sovjet-Unie overliep naar het westen. Nureyev portretteert niet alleen de danser maar geeft ook een tijdsbeeld waarin de Koude Oorlog op zijn hoogtepunt was, een periode waarin Rudolf Nureyev uitgroeide tot een cultureel fenomeen.

details

9AIMDb 6.910 109 minuten

recensies Nureyev

De Filmkrant De Volkskrant
Nureyev poster van Nureyev cast & crew

kijkwijzer Nureyev

9A

IMDb Nureyev

IMDb 6.910

cast & crew Nureyev

regisseurs

David Morris en Jacqui Morris

acteurs

Siân Phillips, Dick Cavett, Margot Fonteyn, Richard Avedon, Erik Bruhn, Marlon Dino, Faith Prendergast, Illya Koltobskoy, Jordan Kennedy, Isla Malliphant, Leon Poulton, Tetiana Tretyak, Adam Kirkham, Aysa Malliphant, Rimma Onatskaya, Lucia Lacarra, Maria Dudenko, Ilya Vashenko, Danil Bondarev, Dana Fouras, Sasha Sabybin, Maria Fonseca, Daria Kostritsa en Grace Jabbari

distributeur

Periscoop Film

details Nureyev

in première op

30-05-2019

genre

documentaire

jaar

2018

speelduur

109 minuten

Nureyev draait momenteel niet in de bioscoop

Dit is de bioscoopagenda van de film Nureyev.

Op deze filmsite zie je de filmagenda van de film Nureyev. Hier zie je waar en wanneer Nureyev in Nederland draait, wordt verwacht of in premiere gaat.

In dit filmoverzicht worden de bioscooptijden van de film Nureyev uit 2018 getoond. Ook zie je in welke bioscopen Nureyev wordt vertoond.

Voor de bioscoop tijden/vertoningen in de Nederlandse bioscopen of filmtheaters waar de film Nureyev draait kan je bij steden en bioscopen kijken. Als je de film Nureyev wilt zien, kijk dan bij de volgende steden:

De film Nureyev draait in deze bioscopen:

De recensies van de film Nureyev staan hierboven. Als je een recensie of een review wilt lezen, dan kan je er op klikken. De recensies die Filmladder weergeeft komen uit De Filmkrant en De Volkskrant. Ook de IMDB score/rating van de film Nureyev wordt getoond.

Bekijk ook de trailer van de film Nureyev!

Als je kaartjes wilt kopen voor de film Nureyev, klik dan in deze biosagenda bij de bioscopen op de blauw gekleurde tijden of het blauwe ticket om naar de kassa van de bios te gaan. Op deze wijze kan je online tickets voor de film Nureyev kopen/reserveren.

De filmtijden van de film Nureyev verschijnen ook in het bioscoopoverzicht dat je ziet bij - in de buurt -, daar zie je de speeltijden gesorteerd op afstand en tijd.

Lees hier ook de synopsis/verhaal van de film Nureyev. Ook de kijkwijzer/vanaf welke aanbevolen leeftijd van de film Nureyev wordt in deze bioscoopagenda getoond. De cast van de film Nureyev en de regisseur van de film Nureyev worden ook vermeld. Ook de speelduur/duur van de film in minuten wordt getoond.

Sommige films kan je ook online kijken. Je kunt deze films streamen via video on demand (VOD), zodat je deze films thuis kan kijken. Verschillende streamingdiensten bieden online filmtitels aan.