Lamentations of Judas (2020)

Documentaire; Angolese soldaten, bekend als ‘The Terrible Ones’, vochten ooit mee in de koloniale oorlogen van ‘wit’ Zuid-Afrika. In de jaren ’80 werden zij gerepatrieerd naar het ruïnestadje Pomfret en werden zij ten tijde van de apartheid ingezet als ordetroepen in de townships. Als filmmaker Boris Gerrets jaren later afreist naar Zuid-Afrika en enkele achtergebleven veteranen vraagt naar de rol die zij speelden in de oorlogen, stuit hij op een muur van stilte. Om hen de confrontatie met het verleden aan te laten gaan, besluit hij ze te laten spelen in het bijbelverhaal over Judas, het symbool van verraad. Zo worden zij zowel personages in de documentaire als acteurs in het Bijbelverhaal, waardoor de paradox van het dader- en slachtofferschap zichtbaar wordt.

details

1IMDb 6.410 93 minuten

recensies Lamentations of Judas

De Filmkrant De Volkskrant NRC

kijk Lamentations of Judas online

Pathe Thuis
Lamentations of Judas poster van Lamentations of Judas cast & crew

kijkwijzer Lamentations of Judas

1

IMDb Lamentations of Judas

IMDb 6.410

cast & crew Lamentations of Judas

regisseur

Boris Gerrets

distributeur

Cinema Delicatessen

details Lamentations of Judas

in première op

06-08-2020

genre

documentaire

jaar

2020

speelduur

93 minuten

Lamentations of Judas draait momenteel niet in de bioscoop

Dit is de bioscoopagenda van de film Lamentations of Judas.

Op deze filmsite zie je de filmagenda van de film Lamentations of Judas. Hier zie je waar en wanneer Lamentations of Judas in Nederland draait, wordt verwacht of in premiere gaat.

In dit filmoverzicht worden de bioscooptijden van de film Lamentations of Judas uit 2020 getoond. Ook zie je in welke bioscopen Lamentations of Judas wordt vertoond.

Voor de bioscoop tijden/vertoningen in de Nederlandse bioscopen of filmtheaters waar de film Lamentations of Judas draait kan je bij steden en bioscopen kijken. Als je de film Lamentations of Judas wilt zien, kijk dan bij de volgende steden:

De film Lamentations of Judas draait in deze bioscopen:

De recensies van de film Lamentations of Judas staan hierboven. Als je een recensie of een review wilt lezen, dan kan je er op klikken. De recensies die Filmladder weergeeft komen uit De Filmkrant, De Volkskrant en NRC. Ook de IMDB score/rating van de film Lamentations of Judas wordt getoond.

Bekijk ook de trailer van de film Lamentations of Judas!

Als je kaartjes wilt kopen voor de film Lamentations of Judas, klik dan in deze biosagenda bij de bioscopen op de blauw gekleurde tijden of het blauwe ticket om naar de kassa van de bios te gaan. Op deze wijze kan je online tickets voor de film Lamentations of Judas kopen/reserveren.

De filmtijden van de film Lamentations of Judas verschijnen ook in het bioscoopoverzicht dat je ziet bij - in de buurt -, daar zie je de speeltijden gesorteerd op afstand en tijd.

Lees hier ook de synopsis/verhaal van de film Lamentations of Judas. Ook de kijkwijzer/vanaf welke aanbevolen leeftijd van de film Lamentations of Judas wordt in deze bioscoopagenda getoond. De cast van de film Lamentations of Judas en de regisseur van de film Lamentations of Judas worden ook vermeld. Ook de speelduur/duur van de film in minuten wordt getoond.

Sommige films kan je ook online kijken. Je kunt deze films streamen via video on demand (VOD), zodat je deze films thuis kan kijken. Verschillende streamingdiensten bieden online filmtitels aan.