It's Raining Women (2022)

It's Raining Women - still

De Finse filmmaker en producer Mari Soppela was geschokt toen ze de ‘Glass Ceiling’-index van het tijdschrift Economist ontdekte, met daarin de vooruitzichten voor vrouwen op gelijke kansen op de werkvloer in de geïndustrialiseerde wereld. Ze reisde in vijf jaar de wereld over om het merkwaardige en complexe 'glazen plafond’ te onderzoeken. Ze volgt programmadirecteur Rebecca Burke, die in een juridische strijd belandt nadat ze erachter komt dat haar voormalige mannelijke collega’s in vergelijkbare functies bijna twee keer zoveel verdienden als zij. Rebecca's geschiedenis wordt verweven met Mari's ontmoetingen met andere vrouwen die hun eigen glazen plafond hebben doorbroken of nog proberen te doorbreken.

De film 'It's Raining Women' is in de bioscoop te zien in Amsterdam, Nijmegen, Groningen en Utrecht. Ga naar tijden & tickets voor de volledige bioscoopagenda van deze film of bekijk eerst de trailer van deze film.

details It's Raining Women

1
IMDb 6.91036
86 minuten
It's Raining Women - poster poster van It's Raining Women

kijkwijzer It's Raining Women

1

IMDb It's Raining Women

IMDb 6.91036

cast & crew It's Raining Women

regisseur

Mari Soppela

acteurs

Charlayne Hunter-Gault, Mari Soppela, Catherine Mayer, Shola Mos-Shogbamimu, Jennie Francis, Tarja Halonen, Françoise N'Thépé, Rebecca Burke, Miyoko Kojima, Sheila Aly, Caroline Barlow, Anne Labroille, Mervi Lampinen, Aksel Põder, Mai Tajima, Sam Walker, Loviisa Põder, Piotr Cendalski, Stacey Macken, Lucy Williams, James Elliott, Anna Cendalska, Sam Smethers en Aino Põder

details It's Raining Women

in première op

09-03-2023

genre

documentaire

jaar

2022

speelduur

86 minuten