Cunningham (2019)

Documentaire over choreograaf Merce Cunningham (1919-2009). Voor Cunningham was dansen simpelweg een kwestie van 'mensen die op verschillende manieren bewegen'. Daar wilde de danser en choreograaf zelf geen betekenis aan verbinden, de interpretatie was aan de toeschouwer. Die talige terughoudendheid stond in scherp contrast met het grenzeloze onderzoek dat Cunningham zichzelf in zijn zeventig jaar durende loopbaan oplegde. Hij probeerde elementen uit klassieke en moderne dans te versmelten.

details

1IMDb 6.510 93 minuten

recensies Cunningham

De Filmkrant Trouw NRC

kijk Cunningham online

Picl Pathe Thuis
Cunningham poster van Cunningham cast & crew

kijkwijzer Cunningham

1

IMDb Cunningham

IMDb 6.510

cast & crew Cunningham

regisseur

Alla Kovgan

acteur

Merce Cunningham

distributeur

Cherry Pickers Filmdistributie

details Cunningham

in première op

03-09-2020

genre

documentaire

jaar

2019

speelduur

93 minuten

Cunningham draait momenteel niet in de bioscoop

Dit is de bioscoopagenda van de film Cunningham.

Op deze filmsite zie je de filmagenda van de film Cunningham. Hier zie je waar en wanneer Cunningham in Nederland draait, wordt verwacht of in premiere gaat.

In dit filmoverzicht worden de bioscooptijden van de film Cunningham uit 2019 getoond. Ook zie je in welke bioscopen Cunningham wordt vertoond.

Voor de bioscoop tijden/vertoningen in de Nederlandse bioscopen of filmtheaters waar de film Cunningham draait kan je bij steden en bioscopen kijken. Als je de film Cunningham wilt zien, kijk dan bij de volgende steden:

De film Cunningham draait in deze bioscopen:

De recensies van de film Cunningham staan hierboven. Als je een recensie of een review wilt lezen, dan kan je er op klikken. De recensies die Filmladder weergeeft komen uit De Filmkrant, Trouw en NRC. Ook de IMDB score/rating van de film Cunningham wordt getoond.

Bekijk ook de trailer van de film Cunningham!

Als je kaartjes wilt kopen voor de film Cunningham, klik dan in deze biosagenda bij de bioscopen op de blauw gekleurde tijden of het blauwe ticket om naar de kassa van de bios te gaan. Op deze wijze kan je online tickets voor de film Cunningham kopen/reserveren.

De filmtijden van de film Cunningham verschijnen ook in het bioscoopoverzicht dat je ziet bij - in de buurt -, daar zie je de speeltijden gesorteerd op afstand en tijd.

Lees hier ook de synopsis/verhaal van de film Cunningham. Ook de kijkwijzer/vanaf welke aanbevolen leeftijd van de film Cunningham wordt in deze bioscoopagenda getoond. De cast van de film Cunningham en de regisseur van de film Cunningham worden ook vermeld. Ook de speelduur/duur van de film in minuten wordt getoond.

Sommige films kan je ook online kijken. Je kunt deze films streamen via video on demand (VOD), zodat je deze films thuis kan kijken. Verschillende streamingdiensten bieden online filmtitels aan.