Ballon (2018)

In de zomer van 1979 hebben de families Strelzyk en Wetzel een gewaagd plan; ze willen met een zelfgemaakte luchtballon vluchten van de DDR naar het Westen. Zelfs wanneer de ballon gebouwd is, blijft de vader Günter Wetzel tegen de ontsnapping. Hij is bang dat de ballon te klein is. Met vier mensen begint de familie Strelzyk aan het levensbedreigende avontuur. Kort voor de grens begint de ballon echter plots te dalen als gevolg van technische problemen en begint een zenuwslopende race tegen de klok.

details

3GATIMDb 7.510 120 minuten

recensies Ballon

De Filmkrant De Volkskrant Trouw

kijk Ballon online

Pathe Thuis
Ballon poster van Ballon cast & crew

kijkwijzer Ballon

3GAT

IMDb Ballon

IMDb 7.510

cast & crew Ballon

regisseur

Michael Bully Herbig

acteurs

Thomas Kretschmann, Friedrich Mücke, Karoline Schuch en David Kross

distributeur

Cinéart Nederland

details Ballon

in première op

18-07-2019

genres

drama en thriller

jaar

2018

speelduur

120 minuten

Ballon draait momenteel niet in de bioscoop

Dit is de bioscoopagenda van de film Ballon.

Op deze filmsite zie je de filmagenda van de film Ballon. Hier zie je waar en wanneer Ballon in Nederland draait, wordt verwacht of in premiere gaat.

In dit filmoverzicht worden de bioscooptijden van de film Ballon uit 2018 getoond. Ook zie je in welke bioscopen Ballon wordt vertoond.

Voor de bioscoop tijden/vertoningen in de Nederlandse bioscopen of filmtheaters waar de film Ballon draait kan je bij steden en bioscopen kijken. Als je de film Ballon wilt zien, kijk dan bij de volgende steden:

De film Ballon draait in deze bioscopen:

De recensies van de film Ballon staan hierboven. Als je een recensie of een review wilt lezen, dan kan je er op klikken. De recensies die Filmladder weergeeft komen uit De Filmkrant, De Volkskrant en Trouw. Ook de IMDB score/rating van de film Ballon wordt getoond.

Bekijk ook de trailer van de film Ballon!

Als je kaartjes wilt kopen voor de film Ballon, klik dan in deze biosagenda bij de bioscopen op de blauw gekleurde tijden of het blauwe ticket om naar de kassa van de bios te gaan. Op deze wijze kan je online tickets voor de film Ballon kopen/reserveren.

De filmtijden van de film Ballon verschijnen ook in het bioscoopoverzicht dat je ziet bij - in de buurt -, daar zie je de speeltijden gesorteerd op afstand en tijd.

Lees hier ook de synopsis/verhaal van de film Ballon. Ook de kijkwijzer/vanaf welke aanbevolen leeftijd van de film Ballon wordt in deze bioscoopagenda getoond. De cast van de film Ballon en de regisseur van de film Ballon worden ook vermeld. Ook de speelduur/duur van de film in minuten wordt getoond.

Sommige films kan je ook online kijken. Je kunt deze films streamen via video on demand (VOD), zodat je deze films thuis kan kijken. Verschillende streamingdiensten bieden online filmtitels aan.