White Cube (2020)

Trailer van White Cubehttps://img.youtube.com/vi/UaVVljCuoAc/0.jpg2021-08-22T03:55:00+02:00Trailer van White Cube

Documentaire over de relatie tussen westerse kunstmusea en het geweld van het plantagesysteem. Veel musea zijn gebouwd met winst onttrokken aan plantages. Na een eerste mislukte poging besluit een groep plantagearbeiders kunst te gaan maken. Ze verenigen zich in de Cercle d’Art des Travailleurs de Plantation Congolaise (CATPC) en maken zelfportretten van rivierklei, die met 3D technologie worden gereproduceerd in chocolade. Als plantagearbeider Matthieu Kasiama naar New York reist om daar de eerste solo-expositie van CATPC te openen, roept de New York Times de expositie uit tot best art of the year. Met de opbrengsten van hun kunst kopen de plantagearbeiders hun eigen land terug.

details White Cube

1IMDb 7.61079 77 minuten

recensies White Cube

De Volkskrant Trouw NRC

kijk White Cube online

idfa Picl
White Cube poster van White Cube cast & crew

kijkwijzer White Cube

1

IMDb White Cube

IMDb 7.61079

cast & crew White Cube

regisseur

Renzo Martens

acteurs

Brooke Davis Anderson en Sasha Dees

distributeur

Cinema Delicatessen

details White Cube

in première op

26-11-2020

genre

documentaire

jaar

2020

speelduur

77 minuten

Deze week zijn er voor White Cube geen voorstellingen in Amsterdam

White Cube draait momenteel niet in de bioscoop

Dit is de bioscoopagenda van de film White Cube.

Op deze filmsite zie je de filmagenda van de film White Cube. Hier zie je waar en wanneer White Cube in Nederland draait, wordt verwacht of in premiere gaat.

In dit filmoverzicht worden de bioscooptijden van de film White Cube uit 2020 getoond. Ook zie je in welke bioscopen White Cube wordt vertoond.

Voor de bioscoop tijden/vertoningen in de Nederlandse bioscopen of filmtheaters waar de film White Cube draait kan je bij steden en bioscopen kijken. Als je de film White Cube wilt zien, kijk dan bij de volgende steden:

De film White Cube draait in deze bioscopen:

De recensies van de film White Cube staan hierboven. Als je een recensie of een review wilt lezen, dan kan je er op klikken. De recensies die Filmladder weergeeft komen uit De Volkskrant, Trouw en NRC. Ook de IMDB score/rating van de film White Cube wordt getoond.

Bekijk ook de trailer van de film White Cube!

Als je kaartjes wilt kopen voor de film White Cube, klik dan in deze biosagenda bij de bioscopen op de blauw gekleurde tijden of het blauwe ticket om naar de kassa van de bios te gaan. Op deze wijze kan je online tickets voor de film White Cube kopen/reserveren.

De filmtijden van de film White Cube verschijnen ook in het bioscoopoverzicht dat je ziet bij - in de buurt -, daar zie je de speeltijden gesorteerd op afstand en tijd.

Lees hier ook de synopsis/verhaal van de film White Cube. Ook de kijkwijzer/vanaf welke aanbevolen leeftijd van de film White Cube wordt in deze bioscoopagenda getoond. De cast van de film White Cube en de regisseur van de film White Cube worden ook vermeld. Ook de speelduur/duur van de film in minuten wordt getoond.

Sommige films kan je ook online kijken. Je kunt deze films streamen via video on demand (VOD), zodat je deze films thuis kan kijken. Verschillende streamingdiensten bieden online filmtitels aan.