The Last Wave (1977)

Twee jaar na zijn doorbraakfilm Picnick at Hanging Rock (1975) – over de geheimzinnige verdwijning van een paar schoolkinderen en hun leraar bij Ayers Rock – kreeg regisseur Peter Weir volop lof voor zijn vertelling over droomtijd, occulte fenomenen en de verwikkelingen rond een mysterieuze moord. In The Last Wave verdedigt advocaat David Burton (Richard Chamberlain) vijf Aboriginals die worden verdacht van de moord op een medestamlid, in een steeg in Sidney. Overtuigend bewijs is er echter niet.

Gaandeweg het onderzoek ziet Burton zich geconfronteerd met onverklaarbare zaken: kikkers wurmen zich in groten getale uit de bodem van z’n tuin, hagelstenen ter grootte van een tennisbal kletteren neer, stromen water gulpen uit de autoradio.

Een van de verdachte Aboriginals bezoekt hem in zijn dromen; op den duur weet Burton niet meer in welke realiteit hij zich bevindt: de echte, die van de droomtijd –of is hij al voorbij de eindtijd? Hitchcock-achtige beklemming en verwarring neemt bezit van z’n geest. Zoals de oude Aboriginal zegt: ‘De droom is een schaduw… van wat echt is.’

details

IMDb 7.010 106 minuten
The Last Wave poster van The Last Wave cast & crew

IMDb The Last Wave

IMDb 7.010

cast & crew The Last Wave

regisseur

Peter Weir

acteurs

Richard Chamberlain, Olivia Hamnett, David Gulpilil, Frederick Parslow, Vivean Gray, Nandjiwarra Amagula, Walter Amagula, Roy Bara, Cedrick Lalara, Morris Lalara, Peter Carroll, Athol Compton, Hedley Cullen, Michael Duffield, Wallas Eaton, Jo England, John Frawley, Jennifer De Greenlaw, Richard Henderson, Penny Leach, Merv Lillie, John Meagher, Guido Rametta, Malcolm Robertson, Greg Rowe, Katrina Sedgwick, Ingrid Weir en Tony Llewellyn-Jones

details The Last Wave

jaar

1977

speelduur

106 minuten

Deze week zijn er voor The Last Wave geen voorstellingen in Amsterdam

The Last Wave draait momenteel niet in de bioscoop

Dit is de bioscoopagenda van de film The Last Wave.

Op deze filmsite zie je de filmagenda van de film The Last Wave. Hier zie je waar en wanneer The Last Wave in Nederland draait, wordt verwacht of in premiere gaat.

In dit filmoverzicht worden de bioscooptijden van de film The Last Wave uit 1977 getoond. Ook zie je in welke bioscopen The Last Wave wordt vertoond.

Voor de bioscoop tijden/vertoningen in de Nederlandse bioscopen of filmtheaters waar de film The Last Wave draait kan je bij steden en bioscopen kijken. Als je de film The Last Wave wilt zien, kijk dan bij de volgende steden:

De film The Last Wave draait in deze bioscopen:

De recensies van de film The Last Wave staan hierboven. Als je een recensie of een review wilt lezen, dan kan je er op klikken. De recensies die Filmladder weergeeft komen uit . Ook de IMDB score/rating van de film The Last Wave wordt getoond.

Bekijk ook de trailer van de film The Last Wave!

Als je kaartjes wilt kopen voor de film The Last Wave, klik dan in deze biosagenda bij de bioscopen op de blauw gekleurde tijden of het blauwe ticket om naar de kassa van de bios te gaan. Op deze wijze kan je online tickets voor de film The Last Wave kopen/reserveren.

De filmtijden van de film The Last Wave verschijnen ook in het bioscoopoverzicht dat je ziet bij - in de buurt -, daar zie je de speeltijden gesorteerd op afstand en tijd.

Lees hier ook de synopsis/verhaal van de film The Last Wave. Ook de kijkwijzer/vanaf welke aanbevolen leeftijd van de film The Last Wave wordt in deze bioscoopagenda getoond. De cast van de film The Last Wave en de regisseur van de film The Last Wave worden ook vermeld. Ook de speelduur/duur van de film in minuten wordt getoond.

Sommige films kan je ook online kijken. Je kunt deze films streamen via video on demand (VOD), zodat je deze films thuis kan kijken. Verschillende streamingdiensten bieden online filmtitels aan.