Het vermoorde theater (2019)

Documentaire over het Joodse Gosset Theater in Moskou dat in 1921 zijn deuren opende. Het groeide snel uit tot een trefpunt van Joodse schrijvers, kunstenaars en theatermakers. Een van de belangrijkste figuren was kunstenaar Marc Chagall, die het interieur van het theater beschilderde. Na een bloeiperiode viel het theater in ongenade bij het stalinistische bewind dat het culturele leven in de Sovjet-Unie volledig onder zijn controle bracht. Schrijvers en acteurs werden terechtgesteld op beschuldiging van hoogverraad en zo werd het theater 'vermoord'.

details

1IMDb 58 minuten
Het vermoorde theater poster van Het vermoorde theater cast & crew

kijkwijzer Het vermoorde theater

1

IMDb Het vermoorde theater

IMDb

cast & crew Het vermoorde theater

regisseur

Frans Weisz

acteur

Vincent van der Valk

distributeur

Amstelfilm

details Het vermoorde theater

in première op

19-09-2019

genre

documentaire

jaar

2019

speelduur

58 minuten

Het vermoorde theater draait momenteel niet in de bioscoop

Dit is de bioscoopagenda van de film Het vermoorde theater.

Op deze filmsite zie je de filmagenda van de film Het vermoorde theater. Hier zie je waar en wanneer Het vermoorde theater in Nederland draait, wordt verwacht of in premiere gaat.

In dit filmoverzicht worden de bioscooptijden van de film Het vermoorde theater uit 2019 getoond. Ook zie je in welke bioscopen Het vermoorde theater wordt vertoond.

Voor de bioscoop tijden/vertoningen in de Nederlandse bioscopen of filmtheaters waar de film Het vermoorde theater draait kan je bij steden en bioscopen kijken. Als je de film Het vermoorde theater wilt zien, kijk dan bij de volgende steden:

De film Het vermoorde theater draait in deze bioscopen:

De recensies van de film Het vermoorde theater staan hierboven. Als je een recensie of een review wilt lezen, dan kan je er op klikken. De recensies die Filmladder weergeeft komen uit . Ook de IMDB score/rating van de film Het vermoorde theater wordt getoond.

Bekijk ook de trailer van de film Het vermoorde theater!

Als je kaartjes wilt kopen voor de film Het vermoorde theater, klik dan in deze biosagenda bij de bioscopen op de blauw gekleurde tijden of het blauwe ticket om naar de kassa van de bios te gaan. Op deze wijze kan je online tickets voor de film Het vermoorde theater kopen/reserveren.

De filmtijden van de film Het vermoorde theater verschijnen ook in het bioscoopoverzicht dat je ziet bij - in de buurt -, daar zie je de speeltijden gesorteerd op afstand en tijd.

Lees hier ook de synopsis/verhaal van de film Het vermoorde theater. Ook de kijkwijzer/vanaf welke aanbevolen leeftijd van de film Het vermoorde theater wordt in deze bioscoopagenda getoond. De cast van de film Het vermoorde theater en de regisseur van de film Het vermoorde theater worden ook vermeld. Ook de speelduur/duur van de film in minuten wordt getoond.

Sommige films kan je ook online kijken. Je kunt deze films streamen via video on demand (VOD), zodat je deze films thuis kan kijken. Verschillende streamingdiensten bieden online filmtitels aan.