A United Kingdom (2016)

Trailer van A United Kingdomhttps://img.youtube.com/vi/6zL9OL0VPt8/0.jpg2021-09-07T03:55:43+02:00Trailer van A United Kingdom

In 1947 ontmoet Seretse Khama, de prins van Botswana, Ruth Williams, een Londense kantoorbediende. Bevrijd door de sociale veranderingen van vlak na de oorlog voelen ze zich direct tot elkaar aangetrokken: zij door zijn hoop op een betere wereld, hij door haar verlangen deze wereld te omarmen. Ondanks hun verschillen zijn ze elkaars gelijken. Het geplande huwelijk stoot op veel verzet; niet alleen van hun families, maar ook van de Britse en zelfs Zuid Afrikaanse regering. Het idee van een biraciaal echtpaar dat het buurland regeert van een republiek waar onlangs de apartheid werd ingevoerd is ondenkbaar. Diplomatieke druk of niet, Seretse en Ruth twijfelen nooit aan hun liefde voor elkaar. De strijd voor een leven samen veranderde hun land voor eeuwig, en inspireerde de wereld. A United Kingdom is gebaseerd op waargebeurde feiten.

details A United Kingdom

4GTIMDb 6.91015543 111 minuten

recensies A United Kingdom

De Filmkrant De Volkskrant

kijk A United Kingdom online

Pathe Thuis
A United Kingdom poster van A United Kingdom cast & crew

kijkwijzer A United Kingdom

4GT

IMDb A United Kingdom

IMDb 6.91015543

cast & crew A United Kingdom

regisseur

Amma Asante

acteurs

Rosamund Pike, David Oyelowo, Tom Felton, Laura Carmichael en Jack Davenport

distributeur

Paradiso Entertainment Nederland

details A United Kingdom

in première op

30-03-2017

genre

drama

jaar

2016

speelduur

111 minuten

A United Kingdom draait momenteel niet in de bioscoop

Dit is de bioscoopagenda van de film A United Kingdom.

Op deze filmsite zie je de filmagenda van de film A United Kingdom. Hier zie je waar en wanneer A United Kingdom in Nederland draait, wordt verwacht of in premiere gaat.

In dit filmoverzicht worden de bioscooptijden van de film A United Kingdom uit 2016 getoond. Ook zie je in welke bioscopen A United Kingdom wordt vertoond.

Voor de bioscoop tijden/vertoningen in de Nederlandse bioscopen of filmtheaters waar de film A United Kingdom draait kan je bij steden en bioscopen kijken. Als je de film A United Kingdom wilt zien, kijk dan bij de volgende steden:

De film A United Kingdom draait in deze bioscopen:

De recensies van de film A United Kingdom staan hierboven. Als je een recensie of een review wilt lezen, dan kan je er op klikken. De recensies die Filmladder weergeeft komen uit De Filmkrant en De Volkskrant. Ook de IMDB score/rating van de film A United Kingdom wordt getoond.

Bekijk ook de trailer van de film A United Kingdom!

Als je kaartjes wilt kopen voor de film A United Kingdom, klik dan in deze biosagenda bij de bioscopen op de blauw gekleurde tijden of het blauwe ticket om naar de kassa van de bios te gaan. Op deze wijze kan je online tickets voor de film A United Kingdom kopen/reserveren.

De filmtijden van de film A United Kingdom verschijnen ook in het bioscoopoverzicht dat je ziet bij - in de buurt -, daar zie je de speeltijden gesorteerd op afstand en tijd.

Lees hier ook de synopsis/verhaal van de film A United Kingdom. Ook de kijkwijzer/vanaf welke aanbevolen leeftijd van de film A United Kingdom wordt in deze bioscoopagenda getoond. De cast van de film A United Kingdom en de regisseur van de film A United Kingdom worden ook vermeld. Ook de speelduur/duur van de film in minuten wordt getoond.

Sommige films kan je ook online kijken. Je kunt deze films streamen via video on demand (VOD), zodat je deze films thuis kan kijken. Verschillende streamingdiensten bieden online filmtitels aan.